niedziela, 13 marca 2016

Babeczki marmurkowe

Zachciało mi się zebry, ale w innym wydaniu. Tak powstały marmurkowe muffiny . Pychotka. Polecam

Składniki:
- 5 jajek
- 1,5 szklanki cukru
- 3 szklanki mąki
- 1 szklanka oleju
- 1 szklanka wody
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- olejek arakowy
- 2 łyżki kakao
- 2 łyżki mąki

Przygotowanie: Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy mąkę, olej, wodę, proszek do pieczenia, olejek arakowy i wszystko razem mieszamy. Ciasto dzielimy na pół. Do jednej połowy dodajemy 2 łyżki kakao a do drugiej 2 łyżki mąki. Do foremek na babeczki (u mnie były silikonowe) wykładamy na przemian łyżeczkę ciasta jasnego i łyżeczkę ciasta ciemnego, aż forma będzie  wypełniona w 3/4 swojej wysokości. Babeczki pieczemy 15 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Smacznego!


2 komentarze: